Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Doe mee aan #2MiljoenStemmen

REGIO - De Tweede Kamerverkiezingen worden 17 maart gehouden. Andijker Gerrit van Keulen van de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik roept op om de politieke partijen juist nu te laten weten wat voor mensen met een beperking belangrijk is. Wat moeten politici in Den Haag en het nieuwe kabinet écht aanpakken? Laat je stem horen: doe mee met online-actie #2MiljoenStemmen.

Laat de politiek horen wat écht belangrijk is

Spreek via sociale media een politieke partij of een politicus direct aan. Stel hem of haar een vraag. Leg een probleem voor. Deel ervaringingen. Iedereen kan een politicus op sociale media direct aanspreken via @zijn/haar sociale media-naam en een politieke partij via #naampolitiekepartij. Gebruik steeds de hashtag #2MiljoenStemmen.

Wie niet op social media zit, kan ook zijn verhaal delen, bijvoorbeeld via de website #2MiljoenStemmen. Stuur een e-mail naar contact@2miljoenstemmen.nl en ze nemen contact op. Meer tips over meedoen, is te vinden op de website #2MiljoenStemmen.nl.

Waarom de actie #2MiljoenStemmen? In Nederland leven ruim twee miljoen van mensen met beperking of chronische aandoening. Dat zijn er heel veel. En toch nemen politici nog steeds te vaak besluiten, waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Echt meedoen lukt pas, als zij worden gehoord en betrokken worden bij het maken van beleid dat hen aangaat. Dat doet de politiek nog steeds te weinig.

Spreek de politieke partijen en kandidaat-Kamerleden direct aan via #2MiljoenStemmen. Wat moeten politieke partijen en een nieuw kabinet echt aanpakken? Wat moet er beter of anders? Laat je stem gelden!