Soraya aan de slag in de keuken.
Soraya aan de slag in de keuken. (Foto: Medemblik Actueel)

Soraya zamelt geld in voor Artis

ANDIJK - De leeuwen van dierentuin Artis hebben het erg moeilijk door de coronacrisis. Hun onderkomen is zwaar verouderd en moet eigenlijk verbouwd om ze een beter onderkomen te geven.

Koop lekkernijen van Soraya

Artis besloot dat de leeuwen moesten verhuizen naar een dierentuin in Frankrijk, maar ineens kwam het bericht dat de Fransen de leeuwen toch niet kunnen huisvesten.

De dierentuin draaide over vorig jaar een miljoenenverlies door de coronacrisis, waardoor er geen geld is om de leeuwen een betere huisvesting te geven op dit moment. De 10-jarige Soraya Kramer uit Andijk hoorde dit bericht tijdens de schoollessen en besloot actie te ondernemen.

Soraya vertelde haar moeder dat zij graag geld wilde gaan inzamelen voor Artis. Mama Judith vond het een goed idee en zei tegen haar dochter dat ze moest bedenken hoe ze dit wilde gaan doen. Soraya houdt van bakken, dus koekjes maken voor Artis werd de actie. Samen met haar moeder staat ze nu veel in de keuken en de opbrengt van de verkoop gaat, na aftrek van de kosten voor de ingrediƫnten, naar Artis als steun in deze zware tijden.

Bel en bestel

Steun Artis en bestel cupcakes bij Soraya (1 euro per stuk), kokuskoekjes (tien voor 2,50 euro), churros (vijf voor 1 euro) en brownies (1 euro per stuk). Geef de bestelling door via tel. 06-53346730.