De orgelman verraste Rietje Beuken, en haar man Ton, voor haar verjaardag.
De orgelman verraste Rietje Beuken, en haar man Ton, voor haar verjaardag. (Foto: Theo Annes)

Mooie verjaardag voor Rietje

URSEM - Rietje Beuken werd zondag 7 maart 85 jaar. Als verrassing regelden familie, vrienden en kennissen een evenement voor haar huis.

Evenement voor huis voor 85 jarige Rietje

"Als er één persoon is die haar verjaardag groots wilde vieren, is Rietje het wel", laat Jan Maarten Koeman weten. Hij is vriend van Rietje en Ton (87), die hij wel eens vervangt als dirigent en ze kennen elkaar van de tuinclub.

"Als bekende Ursemmer bestiert ze allerlei tuinclubs in de regio, tuinreisjes, ze kent iedereen én... iedereen kent haar. Haar open tuindagen trekken tuinliefhebbers uit heel Nederland."

Actieve Rietje

Elly Hemminghaus is ook zeer te spreken over de jarige Job. "Rietje is jarenlang gastvrouw geweest bij de voormalige melkfabriek De Prinses.

Oprichter Tuinclub Achter de Dijk

Rietje richtte de Tuinclub Achter de Dijk uit Ursem op en is nog altijd een actief lid, ook van de landelijke vereniging Groei en Bloei en van de Noord Hollandse Tuinclub De Egelantier. Ze zet zich in om de Noord-Hollandse tuinen te promoten via Top in de Kop; een vereniging van enthousiaste tuinliefhebbers, door het mede organiseren van de Open Tuindagen. De jarige is zeer betrokken bij de Stichting Stierstadt de Partnerstad van Ursem. En ze heeft altijd een logeeradres tijdens de uitwisseling met Stierstadt. Rietje is zeer reislustig en vroeger ging ze naar verre landen, zoals Suriname en Zambia. Ook is heeft ze meerdere functies in diverse parochies. Rietje is belangstellend, hulpvaardig en zéér gastvrij. Ik hoop dat ze lekker zit, met al die veren in haar gat", lacht Elly.