Ad Baltus
Ad Baltus (Foto: BBB)

Ad Baltus op de bres voor boeren én burgers

Ad Baltus uit Zuid-Schermer staat bij de Tweede Kamer verkiezingen in maart op de kieslijst voor de BoerBurgerBeweging (BBB) en dat is kieslijst 23. Bovenaan in het verkiezingsprogramma van deze nieuwe partij staat 'Gezond verstand voor een gezond platteland'. Geen ‘boerenpartij’ dus, maar op de bres voor boeren én burgers.

Een aantal punten in het verkiezingsprogramma van BBB klinken in Noord-Holland als muziek in de oren, zoals voldoende woningen voor jongeren en ouderen, de buurtwinkel terug, actieve dorpshuizen in ieder dorp, meepraten en meebepalen over een veilige en leefbare omgeving.

Is dat ook wat Ad Baltus zo aanspreekt in deze partij?

"In een dorp zijn school, winkel, café en het verenigingsleven belangrijk en die pijlers moeten meer gestimuleerd worden. De leefbaarheid op het platteland houdt meer jonge mensen hier en die na hun studie een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gebiedsontwikkeling. Dat is waar wij ons voor willen inzetten en dat moet voor meer mensen een reden zijn om straks naar de stembus te gaan...’’

Kieslijst 23: niet links en niet rechts

De plattelandspartij staat voor een lokaal geluid in de landelijke politiek. Kan dat BBB minimaal vijf zetels opleveren?

"We zien dat de politieke ontevredenheid in Nederland gestegen naar ongekende hoogte. Er is dus behoefte aan een nieuw geluid. BBB heeft een duidelijk en nuchter verkiezingsprogramma, waar heel veel mensen zich in zullen herkennen. Een middenpartij zonder idealistische voorstelling van zaken. Gematigd maar duidelijk en zeker niet links of rechts georiënteerd. Ik weet zeker dat ons programma veel kiezers aanspreekt die gewend zijn te stemmen op een lokale partij of vertrouwen in de bestaande partijen verloren hebben. BBB staat in de belangrijke StemWijzer en dat zal ons helpen. Het aantal van vijf zetels komt heus niet uit de lucht vallen, dat is zeker haalbaar."

BBB profileert zich als plattelandspartij met lokaal geluid in de landelijke politiek.

Afbeelding
Ad Baltus.