Wethouder Joset Fit nam graag het onderzoek van Cees Zeilemaker in ontvangst: OldStars Sport in Medemblik.
Wethouder Joset Fit nam graag het onderzoek van Cees Zeilemaker in ontvangst: OldStars Sport in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Investeren in fysieke weerbaarheid ouderen

MEDEMBLIK - Het Nationaal Ouderenfonds doet met haar OldStars een dringende oproep aan politiek en beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen.

Sport en beweging zijn voor iedereen, maar zeker voor ouderen, belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Cees Zeilemaker, trainer, coach en ambassadeur van de OldStars van FC Medemblik geeft aan dat hij en de deelnemers het bewegen en elkaar ontmoeten erg missen. Gemeente Medemblik ziet een grote meerwaarde in deze manier van bewegen en ontmoeten van ouderen.


Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners met het OldStars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang blijven bewegen en de sportvereniging zoals FC Medemblik een ontmoetingsplaats is voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Mulier Instituut, een impactmeting onder OldStars en jarenlange ervaring en expertise, komt het Ouderenfonds daarom met drie aanbevelingen die landelijk uitgedeeld worden.

Walking football

Cees Zeilemaker: "Helaas zijn we nu door corona beperkt in het aanbieden van OldStars walking football in Medemblik. Zodra de coronamaatregelen dit toelaten pakken we dit weer op. Hoewel we nu niet met elkaar bewegen, houden we wel contact met elkaar via een whatsapp groep en delen we met elkaar wat we individueel doen aan bewegen. Zoals bijvoorbeeld de dagelijks wandeling. Zodra corona het toelaat wil ik graag een ambassadeursrol vervullen voor alle sporten die je als 55- plusser kan beoefenen. Voor elk niveau is OldStars Sport toegankelijk!’.