Komen medicijnen op tijd als ze van ver moeten komen?
Komen medicijnen op tijd als ze van ver moeten komen? (Foto: Pexels)

'Ik kon medicijnen ophalen in Oosthuizen'

MEDEMBLIK – Sinds de apotheek van huisarts De Jager in Medemblik is gesloten worden medicijnen verstrekt door de apotheek in Broek op Langedijk. Maar patiënten kregen recent een brief dat het filiaal in Broek op Langedijk gesloten is en zijn nu afhankelijk van de Limburgse apotheek APPO.

Monique Blom uit Opperdoes kreeg van APPO het onaangename bericht dat zij haar bestelde medicijnen kon ophalen in Oosthuizen. "Belachelijk, omdat ik stante pede medicijnen nodig had voor mijn dochter kon ik kilometers rijden om ze op te halen. Ik ben direct overgestapt naar de apotheek in Wervershoof. Daar kan ik ook gebruik maken van een bezorgdienst. Prima geregeld!"

Patiënten in Nederland hebben de keuze om zelf te bepalen wie ze als apotheek willen. Met de overname door APPO wordt de roep om een onafhankelijke apotheek in Medemblik steeds groter. Een apotheek met deskundig en gespecialiseerd personeel, ruime openingstijden en waar, zeker in geval van spoed, medicijnen dezelfde dag nog klaar liggen.

De telefoon van huisarts De Jager stond afgelopen week roodgloeiend. Patiënt uiten hun zorg over de grote afstand die de leveringstijd van hun medicatie mogelijk nóg langer maakt. Patiënten overwegen zelfs over te stappen naar een andere apotheek. Huisartsenpraktijk De Jager geeft te kennen dat recepten naar elk gewenste apotheek kunnen worden verzonden.

Bron: Medemblik Actueel.