Alles valt of staat met de juiste barbecue.
Alles valt of staat met de juiste barbecue. (Foto: Adobe Stock)

Tips voor een zomerse barbecue

Het is buiten heerlijk weer, dus wat is er gezelliger dan een zomerse barbecue? Rodi Wonen geeft je drie 'geheime' tips!

Alles valt of staat met de juiste barbecue. Een houtskoolbarbecue is een aanrader. Hierdoor krijg je die perfecte rokerige smaak. Goede barbecues zijn onder andere de Weber Mastertouch GBS Premium (houtskool), de OFYR (vuurschaal) en de Boretti Da Vinci (gasbarbecue).

Lekkere kruiden zijn onmisbaar. Een 'geheime' tip: rijg het vlees, vis of de vegetarische gerechten aan een kruidenspies! Een lekker stukje zalm smaakt bijvoorbeeld heerlijk met citroengras. Kip of bief smaakt extra goed aan een takje rozemarijn. Er zijn zoveel mogelijkheden! Een zelfgemaakte burger smaakt véél lekkerder dan een burger uit de lokale supermarkt.

Peper en zout

Je kunt het vlees voor een zelfgemaakte burger bij de slager halen. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Wat je zelf maakt, smaakt meestal beter. Ga je liever voor gemak? De slager heeft vaak heerlijke barbecuegerechten in huis. Maak het geheel af met groenten en een lekkere salade. Grillen maar!

Grillen maar!