Aantal WW-uitkeringen daalt

In Nederland blijft de werkeloosheid dalen. Eind april verstrekte UWV 266 duizend lopende WW-uitkeringen. Dat zijn er bijna zestienduizend minder dan eind maart.

Vergeleken met april 2020 ligt het aantal WW-uitkeringen 8,8% lager. Eind april 2020 waren er namelijk 292 duizend WW-uitkeringen. Vooral in de eerste periode van de coronapandemie en de contactbeperkende maatregelen, tussen maart en april 2020, nam het aantal WW-uitkeringen flink toe.


Om de conjuncturele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in verschillende landen te kunnen vergelijken, wordt vaak gebruikgemaakt van de werkloosheidsindicator van de International Labour Organization (ILO). Volgens deze indicator zijn mensen werkloos als ze geen betaald werk hebben, maar daar wel recent naar hebben gezocht en direct beschikbaar zijn. Dit cijfer heeft betrekking op de bevolking van 15 tot 75 jaar. Met 316 duizend werklozen was in april 3,4% van de beroepsbevolking werkloos. Tussen maart en augustus 2020 steeg de werkloosheid van 2,9% naar 4,6%. Daarna is dit percentage vrijwel voortdurend gedaald.

Meer open

De maatregelen zijn versoepeld, meer gelegenheden mogen open, denk aan horeca, musea, pretparken, de evenementen komen weer op gang. De baantjes liggen 'so to speak' voor het oprapen.

Dus sla je slag, kijk op de diverse sites voor een leuk (vakantie)baantje.