Bibliotheken starten met activiteiten

REGIO - Ondanks de aanhoudende sluiting hebben de Westfriese Bibliotheken toestemming om in mei kleinschalige activiteiten op te pakken. In razend tempo hebben de bibliotheken in de gemeente Medemblik activiteiten opgezet.

Kom naar de bibliotheek in Medemblik en geniet met een (klein)kind van 'Voorleespret in de bieb'. Elke maandag van 10.00 tot 10.30 uur. Of speel in het DigiLAB, een leertuin met 3D printers, robots, programmeerspellen en meer. Deze activiteit is elke dinsdag van 15.00 tot 17.30 uur.

Ook in de bibliotheek in Wognum wordt 'Voorleespret in de bieb gehouden, op elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en kinderen kunnen elke donderdag van 15.00 tot 17.30 uur spelen in het DigiLAB.

Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of bel 0228-743943.

Of ontmoet maandag 31 mei om 20.00 uur schrijver Raoul de Jong online. Hij vertelt over zijn boek Jaguarman en waarom velen nog maar zo weinig weten over Suriname.

Online vanuit de eigen huiskamer genieten van de kunstlezingen van Juliette Verhofstad, in samenwerking met De Blauwe Schuit. Dat kan op vrijdag 14 en 21 mei, 4 en 18 juni en 2 juli.

Voor meer informatie en activiteiten, zie: westfriesebibliotheken.nl.

Bestel boeken via westfriesebibliotheken.nl/bestelbieb. Geef wensen of specifieke titels door. Voor titels die er op dat moment niet zijn, zoeken de vrijwilligers een alternatief uit. De tas kan men afhalen of laten bezorgen. Wie op de site moeite heeft met het digitale formulier, kan telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Houd de gegevens bij de hand.