Moeite met tegenwind? Een elektrische fiets maakt het u makkelijker.
Moeite met tegenwind? Een elektrische fiets maakt het u makkelijker. (Foto: Christian Müller)

Een elektrische fiets, iets voor u?

REGIO - E-bikes zijn momenteel de meest verkochte soort fietsen. Je ziet ze overal: e-bakfietsen, elektrische stadsfietsen, speed bikes... Is een elektrische fiets ook wat voor u?

Veel voordeel van elektrische fietsen

E-bikes hebben een motortje voor trapondersteuning. Je moet wel zelf trappen, maar het kost veel minder kracht en inspanning. Dat is dan ook direct hét voordeel van een e-bike, want met veel minder moeite kun je veel meer kilometers fietsen. De fiets doet het meeste werk. Je bereikt vrij gemakkelijk de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Of een nog hogere snelheid.

Speed pedelec

Voor een speed pedelec gelden dezelfde regels gelden als voor een bromfiets. De snelheid en de mate van ondersteuning zijn gemakkelijk te regelen; een kind kan de was doen.

E-bike fietsers

Hét voordeel van een e-bike is: meer kilometers met minder inspanning. Mensen die altijd met hun auto naar hun werk gaan ervaren soms dat ze met een elektrische fiets sneller op hun locatie zijn.

Ben jij een stadsfietser, De woon-werkfietser, schoolfietser, recreatieve fietser of een sportieve fietser? Kijk goed welke e-bike het beste bij je past. De fietsendealer helpt graag om een goede keuze te maken.

Kopen of leasen

Een prijs hoger dan 1.500 euro is voor een e-bike is niet uitzonderlijk. Het private leasen van elektrische fietsen wint aan populariteit. Dan hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen, maar betaal je een vast bedrag per maand.


Of je beter kunt kopen of leasen? Dat hangt van jouw persoonlijke situatie af.


Bron: ANWB.

Met een elektrische fiets maakt u vele kilometers.