Alle decorandi in foto geplaatst.
Alle decorandi in foto geplaatst. (Foto: Theo Annes)

Lintjesregen voor zeven inwoners uit gemeente Medemblik

REGIO - Burgemeester Frank Streng reikte maandag 26 april zeven lintjes uit. Zes inwoners zijn thuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de versierselen opgespeld, bloemen en een toespraak.

Tonia van der Wal-de Vries (66) uit Medemblik is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is sinds 1988 actief als vrijwilliger en richtte samen met haar man Tom Stichting Diagnose Kanker op. Tonia is daar actief als voorzitter. Ook richtte zij met haar man het Inloophuis Medemblik op. Tonia is daar tevens coördinator, gastvrouw en mindfulness coach. Ook zet zich met hart en ziel in voor Stichting Dalisay Recovery.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ko Groot (74) uit Nibbixwoud zet zich sinds 1969 in als vrijwilliger en is zeer actief bij de Historische Vereniging De Cromme Leeck. Hij zet zich in voor het zichtbaar maken en het bewaren van het cultureel erfgoed van West-Friesland.

Ben Droog (71) uit Wervershoof begon als vrijwilliger voor de St. Werenfridus parochie en is veel in touw voor de molen, de veiling en Wilgenhof. Ook is hij super vrijwilliger bij VVW. Daarnaast is hij redactielid van het parochieblad Nu en Straks en organiseert hij bij de Organisatie Recreatief Volleybal West-Friesland Oost (ORVWFO) de recreanten volleybalcompetitie in West-Friesland.


Arian Knip (65) uit Midwoud begon in 1967 met vrijwilligerswerk bij Muziekvereniging OKK en zet zich actief in voor Het Zwembad en de Gemeentebode Midwoud-Oostwoud. Hij is zeer betrokken bij Uitvaartvereniging Oostwoud-Midwoud en Activiteitencentrum Woudrust, wijksteunpunt voor ouderen.

Loes Brandsen-Groen (67) uit Wervershoof is vanaf 1982 vrijwilliger bij EHBO-vereniging St. Martinus Wervershoof. Zij is lotusslachtoffer, grimeert en helpt EHBO’ers met oefenen. Voor de Lotuskring Hoorn zet zij zich in als coördinator, verzorgt de aanvragen voor EHBO-verenigingen, brandweeroefeningen, reddingsbrigade en bedrijfshulpverlening. Loes is zeer betrokken bij de parochie in Onderdijk en ook nauw betrokken bij Stichting Roseland.


Ina Stastra-van der Pol (72) uit Wognum is al jarenlang actief bij het Leger Des Heils. Ook verzorgt zij kerstfeest voor mensen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking en was medeorganisator voor de vakantieweken voor senioren met kleine beurs . Ina richtte een naaiclub op voor de minderbedeelden. Ook vrouwen met een niet-westerse achtergrond komen er om Nederlands te leren spreken.

Wim Broekhuizen (72) uit Wognum begon in 1984 met vrijwilligerswerk bij volleybalvereniging Wognum. Hij is grote stimulator, inspirator en vooral de stille kracht van Tourclub Wognum. Bij de protestantse kerk van Wognum, Benningbroek en Sijbekarspel onderhoudt hij, met nog een andere vrijwilliger, de tuin. Ook onderhoudt hij het Huisje van Oud. Voor verschillende personen in zijn naaste omgeving is hij mantelzorger. Hij onderhoudt de tuinen van verschillende dorpsgenoten en is chauffeur en ondersteuner bij bezoek aan het ziekenhuis.


Allen gefeliciteerd met deze prachtige versierselen.


Wat deze kanjers voor de gemeenschap allemaal hebben gedaan? Kijk op www.rodi.nl - Medemblik.