Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hielklachten bij kind of tiener

Klaagt uw kind over hielklachten? Mogelijk zijn er problemen met de groeischijf van het hielbeen (Morbus Sever). In de groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. Soms zijn in de onvolgroeide groeischijf onregelmatigheden aanwezig.

Druk op het hielbeen bij het stoten van de voet, veel springen of rennen veroorzaakt dan zwelling en pijn rond het hielbeen. Deze klachten kunnen bij één hiel of bij beide hielen voorkomen.

Morbus Sever is te herkennen wanneer uw kind niet op blote voeten op de hielen kan lopen zonder pijn. Ook ervaren de meeste kinderen pijn tijdens en na het sporten. Groeischijf problemen komen vaak voor bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar, vaker bij jongens dan meisjes.

Na uitgebreid onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan voor uw kind gemaakt. Dit kan bestaan uit podotherapeutische hulpmiddelen, oefeningen of adviezen. In sommige situaties zal samenwerking met andere zorgverleners worden gezocht.


De podotherapeuten van ‘Praktijk Podotherapie West-Friesland' en ‘Groepspraktijk Podotherapie Hoorn' zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten in voet, knie, heup en rug. Ook zijn wij gespecialiseerd in de preventieve behandeling van kindervoeten.


Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg.

Meer informatie www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.