Moeder probeert thuis te werken in quarantainetijd.
Moeder probeert thuis te werken in quarantainetijd. (Foto: AdobeStock)

Gratis online zelfhulpmodules

REGIO - GGZ Noord-Holland-Noord biedt via www.ggz-nhn.nl/zelfhulp twintig gratis zelfhulpmodules aan die mensen ondersteunen in moeilijke tijden tijdens de coronacrisis.

De modules bestaan uit uitleg en opdrachten die helpend zijn bij bijvoorbeeld eenzaamheid en verwarring tijdens deze coronacrisis. Er zijn ook modules voor ondersteuning bij slaapgebrek, piekeren, thuiswerken en somberheid. Mensen kunnen de modules zelfstandig doorlopen.

Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen. Iedereen heeft wisselende gedachten en gevoelens bij het coronavirus. Dat is niet gek, sommigen zitten in een vreemde situatie. Met hulp van de modules worden deze gevoelens in kaart gebracht en tips gegeven hoe ermee te gaan. Naast modules speciaal gericht op corona zijn er ook meer algemene programma's.

Sinds de coronacrisis is het aanbod online zelfhulpmodules uitgebreid met programma's die speciaal voor deze nieuwe situatie ontwikkeld zijn. De modules zijn: Eenzaamheid tijdens de coronacrisis; Mentaal sterk tijdens de coronacrisis; Thuiswerken tijdens corona; Blijf thuis, blijf fit; Wat betekent het coronavirus voor mij?; Dankbaarheid tijdens de coronacrisis; Gezond eten; Gezonder leven; Meer bewegen; Beter slapen; Betrokken omgeving; Blij alcoholvrij; Fluitend naar je werk; Problemen in kaart, route naar herstel; Minder piekeren; Mindfulness; Oefenen met ontspannen; Pak je somberheid aan; Zelfbeeld en Dankbaarheid.