Nyoesi.
Nyoesi. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

Nyoesi zoekt lief vriendinnetje

Piepjong nog maar en nu al in de opvang voor herplaatsing. Een klein konijntje was aangeschaft bij een fokker (lees: handelaar), maar de verzorging van dit ukkie bleek toch teveel tijd kosten.

Ook een konijn, ook al is hij nog zo klein en jong, vraagt aandacht en verzorging en kan zeker wel een jaar of 10 oud worden. Ook iets om rekening mee te houden.

Nyoesi is nog te jong om te laten castreren, dat kan waarschijnlijk half maart. Zijn nieuwe baasje krijgt daarom een doorverwijsformulier mee voor een gratis castratie bij de dierenarts van de dierenopvang.


Medewerkers verwachten wel dat Nyoesi een week of vier na de castratie een leuk vriendinnetje krijgt en beslist niet alleen in een hokje zit. Op dit moment is het een binnen-konijntje en kan in het voorjaar rustig buiten wennen. De verwachting is dat het een middelgroot dier wordt. Nyoesi is vriendelijk, speels en aan mensen gewend. Hij kan bij kinderen, maar mag beslist niet aangeschaft worden als 'speelgoedje'.


Belangstelling en kennismaken? Bezoek in de dierenopvang in Tuitjenhorn is alleen na telefonische afspraak: 0224-551818.