Leden van de rotary pakken zelf de aardappelen in.
Leden van de rotary pakken zelf de aardappelen in. (Foto: aangeleverd)

Verkoop Opperdoezer Ronde voor Humanitas Home-Start

Algemeen

Rotary Radboud Medemblik verkoopt Opperdoezer Ronde voor een goed doel. Het hoofddoel dit jaar Humanitas Home-Start.

Rotaryclub Radboud Medemblik (voorheen Medemblik-Koggenland) verkoopt al dertig jaar jaarlijks Opperdoezer Ronde voor een goed doel. Dankzij goede contacten met de telersvereniging kan de club ze al vroeg in het seizoen voor een gunstige prijs inkopen. Het verpakken doen ze zelf, waardoor de kosten laag zijn en er een mooi bedrag per zak overblijft voor het goede doel. En dat is Humanitas Home-Start. Het programma biedt preventieve zorg voor gezinnen in de gemeente Medemblik met kinderen van 0 tot en met 6 jaar, die alledaagse opvoedvragen hebben. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. Het programma is zeer effectief en helpt in de meeste gevallen om stigmatiserende, en veel duurdere, jeugdzorg te voorkomen. Humanitas heeft de ambitie om het Home-Start programma in heel West-Friesland beschikbaar te maken.

De Opperdoezer Ronde van Rotary Radboud zijn verkrijgbaar bij Lodge 61 in Medemblik en via de webshop op www.rotaryradboud.nl. Een zak van 5 kilo kost 9 euro en 2,5 kilo 6 euro. Alleen dit project steunen? Doe een donatie via de webshop.

Rotary Radboud is een club die bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 35 en 75 jaar oud uit allerlei verschillende beroepsgroepen. Inzet voor de maatschappij is één van de pijlers van de club, naast onderlinge vriendschap en het delen van kennis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Meer informatie: www.rotaryradboud.nl.