Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Muzikale Molentour in Opmeer

Algemeen

De Muzikale Molentour is een muzikale fietstocht (circa vijftien km) langs vier historische windmolens in de gemeente Opmeer. Onderweg zijn er drie stopplaatsen met elk een kort concert als muzikale onderbreking.

Stichting Muziek Opmeer verzorgt 11 juli de muzikale fietstocht. Na fysieke inspanning volgt muzikale ontspanning. Op het programma staat het A Cappella mannenkwartet Fortissimo Four, het gelauwerde accordeon duo TOEAC en het virtuoze koperkwintet Amsterdam Brass Quintet. De hoogstaande musici verzorgen een gevarieerd muzikaal aanbod waarbij ze verschillende muziekstijlen uit hun instrumenten toveren. Indrukwekkend, dynamisch, krachtig en ook subtiel. Van klassiek tot gospel, voor ieder wat wils. 

Pittoreske route

Maar hoe ziet zo’n muzikale fietstocht er dan uit? De stichting neemt de deelnemers mee langs een pittoreske route. Vul de voorkeur voor de start- en eindplek in op de website. Bijvoorbeeld De Kaagmolen; de tocht start om 14.00 uur met het eerste concert van Fortissimo Four, na een half uur muzikale ontspanning stapt de deelnemer weer op de fiets. De fietstocht loopt door de polders, langs De Lagehoek molen richting De Lastdrager. Onder die wieken spelen de twee dames van TOEAC virtuoze accordeonmuziek. Vervolgens gaat de fietstocht richting de Westerveer molen waar de vijf mannen van Amsterdam Brass Quintet het laatste muzikale onderdeel rond 16.30 uur afsluiten. De fietstocht eindigt door terug te gaan naar de startplek of naar een gezellig terrasje in de gemeente. De concerten beginnen op gezette tijden met voldoende fietstijd tussendoor om van de ene naar de andere molen te verplaatsen. Twee van de vier molens zijn net gerestaureerd en absolute parels in de polder. Er is gelegenheid voor een kopje koffie, thee of fris en voor wie graag zijn eigen brood bakt heeft De Lastdrager windgemalen meel in de aanbieding.

De zomer belooft veel goeds, met de vaccinatie op kruissnelheid en bijhorende versoepelingen wordt er steeds meer mogelijk. Deze fietstocht wordt volledig covid-proof georganiseerd, daarom zijn de tickets beperkt.
Wil je er bij zijn? Tickets en informatie is te vinden op www.muziekopmeer.nl.

Dit project is een initiatief van Stichting Muziek Opmeer i.s.m. de gemeente Opmeer, Stichting De Westfriese Molens, Doortrappen en Fietsvoordeelschop.

Afbeelding
Afbeelding