Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Gratis cursus politiek actief in gemeente Medemblik

Algemeen

Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen zich inschrijven voor de cursus ‘politiek actief’ op 31 augustus in het gemeentehuis in Wognum. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of iedereen die interesse heeft om politiek actief te worden.

Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen -en meer- krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

Burgemeester Frank Streng: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich uitgenodigd voelt om deel te nemen. Eerdere betrokkenheid in de politiek is geen voorwaarde. We zoeken naar een divers gezelschap. Ik noem jongeren, ondernemers, vrouwen, mensen met een beperking of inwoners met een migratieachtergrond. Iedereen die belangstelling heeft voor de lokale politiek is welkom. Van nieuwe, frisse inzichten kunnen wij zelf ook weer wat leren.”

De cursus bestaat uit een vijftal bijeenkomsten en wordt gegeven door ProDemos (huis voor democratie en rechtsstaat). De workshop heeft vaste elementen. Daarnaast worden er actuele dossiers behandeld uit de Medemblikse politiek.

Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden kan door een e-mail te sturen vóór 26 juli, voorzien van een korte motivatie en contactgegevens, naar het bestuurssecretariaat via secretariaat@memdeblik.nl. Vragen? Neem contact op met het bestuurssecretariaat via bovenstaand e-mailadres. Er kunnen dertig personen deelnemen. Bij een te groot aantal aanmeldingen wordt een keuze gemaakt uit deelnemers op basis van diversiteit.