Kom naar de huiskamer en zoek de gezelligheid op.
Kom naar de huiskamer en zoek de gezelligheid op. (Foto: aangeleverd)

Huiskamerproject voor ouderen

ANDIJK - Door het wegvallen van de ontmoetingsruimte in Sorghvliet, was er geen plek meer voor ouderen om elkaar gezellig te ontmoeten met een kop koffie. Daarom zijn de dorpsraad Andijk en KBO/PCOB in 2020 in gesprek gegaan en in samenwerking met de gemeente Medemblik gingen zij op zoek naar een leuke ontmoetingsplek voor ouderen; een Huiskamer voor Andijker senioren!

Die plek is gevonden in het gebouw waarin ook het Jongerencentrum The Future is gevestigd aan de Sportlaan 1A in Andijk.

Gezellig samen

In een ongedwongen ambiance kan men bijkletsen met een kop koffie, na de boodschappen, een bezoek aan de huisarts of... gewoon zomaar. Ouderen zijn daar vanaf 1 augustus van harte welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur voor een gezellig bakje koffie of thee en voor een praatje.

Zelfstandig

De Huiskamer Andijk wordt gedragen door de plaatselijke afdelingen van PCOB, KBO, LSOB en De Zonnebloem. De dorpsraad Andijk trekt zich, zodra de 'Huiskamer' in gebruik wordt genomen en zelfstandig draait, weer terug zoals dit ook gebeurde bij de totstandkoming van The Future. Het bestuur van de jongerencentrum ziet de ‘Huiskamer Andijk’ als een welkome medegebruiker van het gebouw.


De Huiskamer Andijk wordt verzorgd door vrijwillige ouderen. Ook meehelpen in de Huiskamer? Neem dan contact op met de dorpsraad Andijk: dorpsraadandijk@gmail.com of bel 0228-751898 alleen op werkdagen van 13.00 tot 18.00 uur. Wie lid is van de PCOB of KBO kan zich aanmelden bij het secretariaat van deze organisaties.