Ouderen eten vrijdag 19 maart pannenkoeken.
Ouderen eten vrijdag 19 maart pannenkoeken. (Foto: aangeleverd)

Ouderen eten lekkere pannenkoeken

REGIO - Nationale Pannenkoekdag wordt een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbindt. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vindt plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgen. "Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten."

Corona gooide vorig jaar gooide roet in het eten en werd de Nationale Pannenkoekdag gecanceld. "We wilden de ouderen niet voor de tweede keer ‘overslaan’. Dus bedachten we voor deze veertiende editie een andere invulling, waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen,", aldus Elles van den Berg, namens Koopmans.

Daarom bakken vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgen voor versieringen en een vrolijke noot buiten voor de instelling of digitaal. Het initiatief ligt bij scholen die contact hebben met de oudereninstelling. Samen bepalen ze de invulling, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.


Afbeelding