Buurtbus 438 rijdt weer vanaf 22 maart.
Buurtbus 438 rijdt weer vanaf 22 maart. (Foto: aangeleverd)

Buurtbus 438 gaat weer rijden

ENKHUIZEN - Buurtbus 438 rijdt weer rijden vanaf 22 maart, waarbij de dienstregeling op diverse belangrijke punten is aangepast. Aankomst- en vertrektijden zijn gewijzigd: in de daluren rijdt de bus soms vaker, maar daardoor minder op vaste patroontijden. De haltes Rode Paard en G. Brandtweg in Enkhuizen zijn komen te vervallen.

Buurtbustaxi stopt

Ook worden de spitstreinen zowel in de ochtend- als avondspits niet meer bediend in Enkhuizen. In Andijk wordt een nieuwe wijk bediend: Klamptweid. De route vanaf Andijk naar Kagerbos is geschrapt waardoor alle haltes vanaf Kleingouw en Hoekweg tot Kagerbos zijn opgeheven. Het gaat hier om de haltes Kagerbos, Kuin, Buurtje, Museum, Hoekweg/Dijk en receptie vakantiepark. Er zijn nieuwe haltes bijgekomen: Buttervin, Klamptweid en André Voltenplein (Middenweg). Alle vrijwilligers staan te springen om na meer dan een jaar weer de reizigers te kunnen vervoeren en hopen weer een goede en prettige dienstverlening te kunnen leveren.

Mondkapje

De coronavoorschriften, onder andere wat betreft het dragen van mondkapjes, gelden ook in de buurtbussen. Het is ook niet toegestaan, in het belang van de gezondheid van alle reizigers en de chauffeurs om meer dan acht personen mee te nemen. Staan in de bus is niet toegestaan.De Buurtbustaxi faciliteit, als tijdelijk alternatief voor de buurtbussen, wordt vanaf 22 maart opgeheven.

Buurtbus aanpassingen

De bussen zijn inmiddels zodanig aangepast dat zowel de reizigers als de chauffeur veilig vervoerd kunnen worden. De busdienst is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Holland. Bel naar 0900-9292 voor de dienstregeling.

De buurtbus met enkele chauffeurs die in het verleden voor de buurtbus reden, het is niet bekend of zij nu nog voor de buurtbus rijden.