Inwoners die door corona in financiële problemen zijn geraakt, kunnen misschien gebruik maken van de TONK-regeling.
Inwoners die door corona in financiële problemen zijn geraakt, kunnen misschien gebruik maken van de TONK-regeling. (Foto: Pexels)

Financiële steun voor inwoners door TONK-regeling

REGIO - De gemeente Opmeer gaat inwoners steunen die door Corona in financiƫle problemen zijn geraakt. Door het Rijk is de zogenaamde TONK-regeling ontwikkeld. TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

TONK is een tegemoetkoming voor inwoners die in de periode van 1 januari 2021 (met terugwerkende kracht) tot en met 30 juni 2021 te maken hebben met een inkomensterugval en daardoor de woonlasten niet meer kunnen betalen.

Steun

Een grote groep mensen is door de corona-maatregelen in financiƫle problemen geraakt. Hierbij kunnen andere bestaande regelingen niet of onvoldoende uitkomst bieden om de woonlasten te betalen.

Deze inwoners of ondernemers kunnen een aanvraag doen voor de TONK. Dit zijn bijvoorbeeld werknemers die hun baan verliezen en geen recht (meer) hebben op een uitkering, of zelfstandigen die vanwege de coronamaatregelen hun opdrachten zien verdwijnen. Ook betreft het ondernemers die hun zaak dicht moeten houden.

Op www.opmeer.nl/tonkregeling staat meer informatie en kan men het aanvraagformulier aanvragen. Inwoners hebben tot 1 augustus de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.