Wim Daniels komt 30 augustus naar de Westfriese Bibliotheken.
Wim Daniels komt 30 augustus naar de Westfriese Bibliotheken. Foto: Hedi Wils

Ontmoet schrijvers bij de Westfriese Bibliotheken

Algemeen

REGIO - Dankzij een landelijke subsidieregeling komen schrijvers Wim Daniëls, Simon van der Geest en Loes Wijnhoven binnenkort naar West-Friesland op uitnodiging van de Westfriese Bibliotheken. Ze komen vertellen over hun boeken en gaan graag in gesprek met het publiek.

Reserveer je tickets online via westfriesebibliotheken.nl. Daar vind je ook informatie over andere activiteiten bij de Bibliotheek.

Ontmoet Wim Daniëls

Wat is er nog over van ‘het dorp’? Bestaat het nog wel? Wim Daniëls ging op zoek naar het vroegere dorp, het dorp van vóór 1970. Hij schrijft over typische dorpsfiguren als de smid, de boer, de kleine kruidenier, maar ook over de zandweg tussen het koren door, het dorpscafé, de dorpsdrama’s, de dorpspolitiek en andere typische dorpse fenomenen en aangelegenheden. Hij concludeert uiteindelijk dat het dorp niet dood is, maar dat het noodgedwongen is veranderd. 

Wim Daniëls komt 30 augustus naar De Brink in Obdam, op uitnodiging van de Westfriese Bibliotheken. Hij vertelt over zijn boek Het Dorp en gaat in gesprek met Sander Huisman, die als verslaggever bij WEEFF regelmatig inwoners van West-Friesland interviewt over de regio.

Ontmoet Simon van der Geest

Eva heeft elf tenen, één beroemde moeder, en nul vaders. Oké, ze heeft wel een vader, maar haar moeder wil niets over hem vertellen. Als Eva een werkstuk moet maken over iets waar ze meer over wil weten, kiest ze dus ‘biologische vaders’ als onderwerp. Hoe meer Eva zich in haar werkstuk vastbijt, hoe zekerder ze weet dat ze haar vader wil ontmoeten. Als ze ontdekt dat hij waarschijnlijk in Suriname woont, schakelt ze stiekem de hulp in van een televisieprogramma. Het wordt een duizelingwekkende zoektocht. Hoe ver gaat ze om haar vader te vinden?

Simon van der Geest trapt 1 september om 15.00 uur het nieuwe schooljaar feestelijk af in de Bibliotheek Stede Broec met dit boek, waarmee hij de zilveren griffel won in 2020. En als hij er toch is, overhandigt hij zijn boek meteen als prijs aan onze Klooikampioen van de zomer. Je kan nog meedoen aan Klooien met boeken om kans te maken (jeugd tussen 8-12 jaar): westfriesebibliotheken.nl/klooien

Ontmoet Loes Wijnhoven

Louisa laat een leven met verschillende minnaars en een carrière als klassiek zangeres achter zich om aan een hotelgids te werken, een idee dat ze jat van een van haar scharrels. Ze ziet het als de perfecte mogelijkheid om op zoek te gaan naar betekenisvolle nachten. Met slechts een koffer, een notitieboekje en een beperkt budget reist ze van een kasteel in Parijs naar een familiehotel op de Wadden en alles daartussen, op zoek naar avontuur en vrijheid. Geluk, haar verschijning, nieuwsgierigheid en moed brengen haar ver, maar ze is er tegelijkertijd compleet van afhankelijk. Hoe vrij ben je dan eigenlijk? Loes Wijnhoven komt 17 september om 20.00 uur naar B&B Theaterkerk Hemels in Twisk om te vertellen over haar boek. Ze zorgt daarbij zelf voor de muzikale omlijsting, want ze is zangeres bij de band Clean Pete.

Data schrijversontmoetingen:

Maandag 30 augustus: Wim Daniëls in Obdam

Woensdag 1 september: Simon van der Geest in Stede Broec (jeugd)

Vrijdag 17 september: Loes Wijnhoven in Twisk

Loes Wijnhoven.
Simon van der Geest.