Geef je op voor Gluren bij Duurzame Buren.
Geef je op voor Gluren bij Duurzame Buren. (Foto: aangeleverd)

Westfriese duurzame doeners gezocht

REGIO - De Westfriese gemeenten zijn op zoek naar duurzame doeners. In de week van 8 oktober verzorgen deze gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Inwoners die hun woning hebben verduurzaamd en buurtgenoten daarover willen vertellen, kunnen zich aanmelden voor het Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen de gemeenten vertellen. Om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Na de succesvolle eerste Westfriese editie vorig jaar en een evenement juni jl. in regio Alkmaar, volgt nu een nieuwe Westfriese editie. In oktober kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoekt de groene reporter elke dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen. Terug gluren naar de vorige livestreams kan via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-terugblik.

Inwoners die de eerste duurzame stap hebben gezet of juist al aardgasvrij of energieneutraal wonen, worden opgeroepen hun verhaal te delen. Aanmelden is mogelijk via www.odnhn.nl/inwoners/gluren.

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. 

Voor vragen over het evenement, neem contact op via j.spijkstra@odnhn.nl of tel. 088-1021300.