Festiviteiten in de laatste schoolweek van Het Koggeschip.
Festiviteiten in de laatste schoolweek van Het Koggeschip. (Foto: Medemblik Actueel)

Feestelijke laatste dag Het Koggeschip

MEDEMBLIK - De leerlingen van Het Koggeschip beleefden vorige week samen een hele fijne afsluitingsdag met drie artiesten van ‘Circus Kristal’. Alle kinderen kwamen in een afgesproken kleur op school.

Zowel binnen als buiten school waren er allerlei activiteiten. De kinderen die buiten startten aan de activiteiten, sloten hun oefeningen af met een echte circusvoorstelling. Voor de leerlingen was van alles te beleven: fietsen op een wiel, lopen over een koord, bordjes hooghouden op een stok, jongleren met ringen en balletjes, trapplankjes -waarbij ze een balletje (of meer) op de plank legde, de voet er hard op plaatste waardoor de balletjes de lucht ingingen en dan de balletjes in een busje opvangen- en nog veel meer. 


Tegelijkertijd waren andere groepen bezig met de activiteiten binnen: goochelen, schminken en bellenblaas. ’s Middags wisselden de kinderen van plaats en activiteiten. Tussendoor kregen de leerlingen ’s morgens limonade met een lekkere koek en ’s middags werden ze getrakteerd op limonade en een zakje chips. Er was zoveel te doen, dat de kinderen bijna niet konden kiezen tussen al het aanbod. Ook gingen de kids nog op schoolreis na het twee keer uitgesteld te hebben vanwege corona. Ze hebben een heerlijke dag gehad in het Linnaeushof en in Drievliet.

Juf Gea verlaat na bijna dertig jaar het Koggeschip voor een nieuwe uitdaging op het IKEC in Hoorn en juf Karen gaat na dertig jaar een nieuw avontuur aan op een basisschool in Enkhuizen! Het Koggeschip bedankt hen voor hun jarenlange inzet al die jaren!

Voor iedereen van Het Koggeschip is de zomervakantie begonnen. Sommige leerlingen juichten toen de school uitging, maar er waren ook kinderen verdrietig omdat ze de leerkrachten echt gaan missen.