Afbeelding

Kanker en uw voeten

Problemen aan uw voeten kunnen optreden als gevolg van kanker of de behandeling van kanker, ongeacht welke vorm of op welke locatie deze kanker zich bevindt.

Chemo- of hormoon- therapie verlaagt weerstand

De meeste bijwerkingen met problemen aan de voeten ontstaan door chemotherapie, bestraling of doelgerichte therapie. Problemen kunnen zijn ingegroeide nagels, toename van eeltvorming, verminderd of pijnlijk gevoel in voeten (en handen), extreme droogheid van de huid met als gevolg kloofvorming.

Extra vatbaar

Tijdens de behandeling van uw kanker met chemotherapie of hormoontherapie verlaagt uw weerstand. Hiermee bent u extra vatbaar voor griep, verkoudheid of andere aandoeningen. U kunt zich dan ook niet zomaar door een pedicure of podotherapeut laten behandelen, zonder dat hier door uw behandelend arts toestemming voor is gegeven.

Screening

De podotherapeut kan alvorens u met uw kankerbehandeling start, screenen op risicogebieden aan uw voeten betreffende huid, nagels en functie. Uit de screening volgt dan een preventief behandelplan om complicaties door de bijwerkingen te voorkomen.


Indien u complicaties krijgt door de bijwerkingen kan de podotherapeut u helpen de klachten te verminderen, rekening houdend met uw weerstand en altijd in overeenstemming met uw behandelend arts.

Problemen behandelen

Na de behandeling van kanker kunnen nog bijwerkingen aanwezig zijn of ontstaan. Problemen met de voeten, het lopen of uw evenwicht kunnen door de podotherapeut beoordeeld en zo nodig behandeld worden.

Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg.

Voor meer informatie:

www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl