Zomerhitte

In de meeste provincies van Nederland geldt nu een 'hitteprotocol'. Dat betekent in elk geval dat als u met autopech langs de kant staat, u snel geholpen wordt om te voorkomen dat u te lang in de zon staat te wachten. Nou, mooi toch?!

Maar het hitteprotocol betekent ook dat het warmer dan 30 graden kan worden en dat er veel smog kan zijn. Dus simpelweg 'ongezond' weer.


Nu valt het bij ons vaak wel mee, omdat er bijna altijd wel wat wind staat maar toch... gebruik je verstand. Ga niet in de zon zitten op het heetst van de dag, drink veel water en doe rustig aan. Ook, en dat zeg ik niet snel, is intensief sporten niet verstandig. Wil je toch omdat je niet te houden ben? ‘s morgens (heel) vroeg of ‘s avonds na zonsondergang is het in elk geval een stuk beter.


Met dit mooie weer gaan we lekker veel zwemmen, varen met de boot, etc. Heerlijk zo’n verkoelende duik of lekker even met je bootje weg, maar denk ook hier om je eigen veiligheid en dat van anderen. Vooral als er gezwommen wordt op plekken waar ook boten varen. De eerste ongelukken zijn al in het nieuws geweest.

Zwem waar het kan en meer mensen zijn en vaar waar niet gezwommen wordt!

Geniet lekker, maar blijf heel!


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.