Maak gebruik van de gratis fiets-APK.
Maak gebruik van de gratis fiets-APK. (Foto: ROB GIELING)

Gratis fiets-APK voor zestigplussers

De zon laat zich steeds vaker zien, dus alle reden om lekker op de fiets te stappen. Zit u ook graag op de fiets? Het programma Doortrappen wil mensen tot hun 100e veiliger laten fietsen. Regelmatig uw fiets laten controleren is daar een belangrijk onderdeel van. Fietsenwinkels in de drie gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer zijn ambassadeur van ‘Doortrappen’ en bieden zestigplussers van 15 tot en met 30 juni een gratis fiets-APK aan.

Niet alleen voor de hand liggende aspecten, zoals verlichting, worden gecontroleerd. Maar bijvoorbeeld ook de stroefheid van de trappers, bandenspanning en zadelhoogte. Zo voelt u zich weer zeker op de fiets. U kunt uw fiets gratis laten nakijken van 15 tot en met 30 juni. Maak een afspraak bij een van de ambassadeurs van Doortrappen:

John van Duin (Hoogwoud, tel. 0226-354293)

Lenting Tweewielers (Avenhorn, zonder afspraak 15-25 juni)

Profile Obdam (tel. 0226-451327)

André van Duin (Wervershoof, tel. 0228-583659)


"We verkopen eigenlijk alleen nog maar e-bikes aan de oudere fietser. Een deel van de fietsers laat de fiets zelden of nooit door een professional bekijken. Eigenlijk zou iedereen op een elektrische fiets ook een helm moeten dragen. Wij geven hem er altijd bij als we zo'n fiets verkopen”, zegt John van Duin van de gelijknamige fietsenwinkel in Hoogwoud. Veiligheid op de fiets is belangrijk en de fietsenwinkeliers juichen het programma Doortrappen dan ook toe.