Thema Zinvol leven.
Thema Zinvol leven. (Foto: archief)

'Elkaar bijeen zingen' in Westfriese Ekklesia

WOGNUM - De diensten in de Westfriese Ekklesia in de Protestantse kerk gaan zondag 5 september weer van start. De dienst begint om 11.30 uur.

Na december vorig jaar zijn er in verband met Covid geen diensten meer gehouden. Het 20-jarig bestaan heeft de Westfriese Ekklesia daardoor niet kunnen vieren. "Chaos en willekeur is ons overkomen in de afgelopen anderhalf jaar tijdens de corona crisis. Existentiële vragen zijn uit dit besef van sterfelijkheid voortgevloeid. Die chaos, willekeur en existentiële vragen om weerwerk, houvast en wijsheid. In onze teksten, vieringen en liedjes proberen we die levenswijsheid te ontdekken en vast te houden", aldus de organisatie. Het thema van dit jaar zal zijn: Zinvol leven.

Kees Kok opent het seizoen met het onderwerp ‘Elkaar bijeen zingen’. Hoe nu verder met ons allen? Over bezieling door woord, muziek en liturgie die blijft in de Westfriese Ekklesia. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht bij Marga de Groen via Mdegroen@planet.nl. Viering: Raadhuisstraat 5 in Wognum. 

De volgende viering staat gepland op 3 oktober 2021. Bettine Siertsma zal spreken over: Kwetsbaarheid als essentie. Voor nadere info zie www.westfrieseekklesia.nl.