Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

52e IJsselmeer Zwemmarathon

MEDEMBLIK - De 52e IJsselmeer Zwemmarathon wordt zaterdag 11 september gezwommen. Een 22 kilometer lange tocht van Stavoren naar Medemblik. Het startschot klinkt om 10.00 uur in de haven van Stavoren. De eerste deelnemers worden vanaf kwart over twee in de haven van Medemblik verwacht.

Na de 50e editie van deze zwemmarathon heeft een nieuw organisatiecomité het stokje overgenomen met de ambitie om een internationaal sterk deelnemersveld aan te trekken. Er zal op het IJsselmeer met een andere opzet worden gewerkt: directe begeleiding van de zwemmers middels ribs en ondersteuning van het totale veld door grotere zeilboten en de mariniers. 

Prijzengeld

Door de gulle giften van sponsoren, waaronder de nieuwe hoofsponsor Donker Groen, is met een flinke prijzenpot voor de beste zwemmers een aardig bedrag te verdienen. Er staat een premie van 250 euro op het verbreken van het all-in record. Dat record staat voor de mannen op 4:18:01 (Marcel Schouten, 2012) en voor de vrouwen op 4:33:08 (Etta van der Weijden, 1996). 


Ook is het prijzengeld voor de eerste, tweede en derde man/vrouw opgehoogd tot respectievelijk 1000, 500 en 250 euro. Alle reden dus voor de zwemmers om tot het uiterste te gaan in deze krachtmeting.

Mooie opstap

Als side-event wordt wederom de Medemblik Harbour City Swim georganiseerd. Hier wordt een kilometer gezwommen in de haven van Medemblik. Hier kan iedereen na inschrijving aan meedoen. Het kan tevens een mooie opstap zijn om voor het eerst het openwater in te duiken.