Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wat doet u bij een blessure?

Een potje tennis, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel, knie of lage rug? Uw podotherapeut weet raad.

Door middel van deskundig onderzoek wordt de blessure onderzocht. Dit onderzoek bestaat uit een beoordeling van de voetfunctie, het lopen en de sport specifieke bewegingen; techniek of bewegingsbeperkingen in het lichaam. Ook wordt uw materiaal beoordeeld, het komt regelmatig voor dat een standaard sportuitrusting niet geschikt is voor de individuele sporter. Soms is aanvullend onderzoek nodig om een diagnose te stellen. De podotherapeut zal zo nodig samenwerken met een andere discipline.

De podotherapeut bespreekt met u de bevindingen en geeft u sport- en behandeladviezen. Hoe beter u weet wat goed is voor uw lichaam, hoe beter u (preventieve) maatregelen kunt nemen.

Voorbeelden:

aanpassen training- of wedstrijdschema’s

oefeningen ter verbetering van het functioneren

schoenadvies sport gerelateerd

taping bij spierblessure

schoen/schaats aanpassing bij irritatie door drukplekken

hulpmiddelen bij hypermobiliteit of bewegingsbeperkingen


Buiten de behandeling van de podotherapeut speelt ook uw trainer een belangrijke rol bij het herstel van uw blessure. Uw training moet namelijk aangepast worden tijdens en na het herstel van de blessure.

Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg.


Voor meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.