Even heerlijk wandelen langs de molens in de gemeente Opmeer.
Even heerlijk wandelen langs de molens in de gemeente Opmeer. (Foto: aangeleverd)

Wandeling voor De Lastdrager

REGIO - Lionsclub Opmeer-Medemblik heeft een prachtige wandeling langs de molens in de gemeente Opmeer uitgezet. De wandeling is 11 kilometer lang en begint en eindigt bij molen De Lastdrager.

Onderweg lopen de deelnemers langs de molens De Vier Winden en De Kaagmolen. De wandeling gaat bovendien langs de plek waar ooit De Houtzaagmolen draaide. Bij de start van de tocht ontvangt de wandelaar informatie over deze historische cultuurgoederen. Hier kan men een vrijwillige bijdrage geven voor De Lastdrager.

Sponsoring

Wandel ook mee zaterdag 5 juni en sponsor dan gelijk mee voor de nieuwe zeilen van de meelmolen De Lastdrager, die sinds 2020 weer graan maalt. Bij ’t Kerkhuys in Spanbroek is een 'koffie-to-go' en gelegenheid voor een sanitaire stop. Eenmaal terug komt de geur van vers gebakken pannenkoeken de deelnemers tegemoet, gebakken met meel van De Lastdrager. Een afsluiter om te smullen.

De Lastdrager is geopend voor bezichtiging als de coronaregels het toelaten. Alle coronamaatregelen worden natuurlijk door iedereen in acht genomen. Dit betekent onder meer dat iedereen 1,5 meter afstand houdt bij anderen die niet tot een eigen huishouden behoren.

Aanmelden voor deze wandeling kan via actie@lionsopmeermedemblik.nl, maar dat kan ook nog tussen 09.00 en 11.00 uur voor de start op 5 juni.

De route kan ook gefietst worden.


Kijk voor meer informatie op www.lionsopmeer.nl.