Passie voor de bal.
Passie voor de bal. (Foto: Theo Annes)

Zeer geslaagd Oranjefestival Apollo’68

HENSBROEK - Bij voetbalvereniging Apollo’68 werd zaterdag 15 mei een Oranjefestival gehouden voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar oud. Zowel leden als niet-leden konden zich gratis aanmelden.

Nadat alle negentig enthousiaste deelnemers op het complex waren, begonnen ze met een warming up onder bezielende leiding van 32-voudig international Ron Vlaar. Zoals het bij de echte Oranje-elftallen gaat, werd daarna het Wilhelmus gespeeld.

In door de KNVB geleverde hesjes met daarop de namen van Oranje internationals, werden daarna verschillende voetbalvormen afgewerkt. Met een mooie afwisseling van partijspelen tot pionschieten en van gatenbord schieten tot bal afpakken werden de kinderen op verschillende voetbal technieken uitgedaagd. Bij alle vormen werd veel inzet getoond en ook veel gelachen.

Nadat alle voetbalvormen waren afgewerkt, kregen de winnaars per leeftijdscategorie een prijs uitgereikt door Ron Vlaar. Naast de mooie herinnering die de kinderen hadden opgedaan, kregen zij een certificaat met de handtekeningen van Frank de Boer, Sarina Wiegman en Ron Vlaar en een unieke Apollo’68 bidon mee naar huis.

De foto’s en livestream staan op de www.apollo68.nl of Facebook.

Ieder kind dat op zoek is naar een leuke sport, is welkom bij Apollo'68. Samen sporten en daarbij worden begeleid door enthousiaste trainers en begeleiders. Een keertje meedoen? Stuur een e-mail naar vtz@apollo68.nl.