De cheques van 500 euro werden uitgereikt aan drie zwembaden.
De cheques van 500 euro werden uitgereikt aan drie zwembaden. (Foto: aangeleverd)

Opgeheven EHBO afdeling Abbekerk/Lambertschaag deelt cheques uit

ABBEKERK - Door aftredende bestuursleden, en er geen opvolgers zijn onder de huidige leden, besloot het bestuur van de afdeling eind 2019 om de vereniging Abbekerk-Lambertschaag op te heffen. De nog actieve leden zijn ondergebracht bij een collega vereniging, te weten de afdeling in Hoogwoud.

Het Zwembad, Het Ploetertje en De Spetter verrast met 500 euro

Het bestuur heeft dit per 1 januari 2020 uiteindelijk doorgezet. De herhaalcursus wordt nog op de huidige locatie in de brandweer kazerne van Abbekerk aangehouden, echter door het coronavirus ligt dit volledig stil.


Uit de erven van de vereniging bleef een mooi bedrag over, die het oud bestuur, als dank voor de inzet van de leden en evenementen waar de vereniging deel van was, op één of andere manier terug wil geven.

Schenking

"Hierin is besloten om de dorpskernen waar onze basis ligt een schenking te doen aan een partij die een maatschappelijk belang heeft in deze kernen", meldt het oud bestuur. "Afgelopen 6 mei hebben wij, bij een gezamenlijk overleg van de drie zwembaden; Het Zwembad in Midwoud, Het Ploetertje in Benningbroek en De Spetter in Abbekerk, verrast met een vrij te besteden schenking van elk 500 euro. Wij zijn blij op deze manier iets terug te doen. En hopen dat ze hier een mooie bestemming voor vinden."