Nieuwe brug Veenhuizen feestelijk geopend met naambordje

REGIO - Met de onthulling van het naambord ‘Veenhuizerbrug’ door Sil en Britt is de nieuwe brug bij de Langereis op 10 mei officieel geopend, samen met burgemeester Groeneweg van Opmeer, wethouder Groot van Heerhugowaard, hoogheemraad Veenman van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Piet Droog en Nico Oud als vertegenwoordigers van Koninklijke BLN Schuttevaer.

De fiets- en wandelbrug vervangt de oude autobrug. Aan de nieuwe brug ging wel enig overleg vooraf. De omwonenden wilden het liefst de oude brug behouden of er een autobrug voor terug.

Door goed overleg tussen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier als eigenaar van de brug en de gemeenten Heerhugowaard en Opmeer en de bewoners ligt er nu een brug die de vaarroute Rustenburg-Verlaat aantrekkelijker maakt voor vaarrecreanten.

Vereniging Schuttevaer, die meehielp bij de financiering, is blij met de nieuwe brug. Immers, hoe meer voorzieningen er komen voor de pleziervaart, hoe meer ruimte er ontstaat voor de beroepsvaart.

Door de nieuwe brug is het nu ook mogelijk om vanuit Verlaat met een boot tot 2.40 m hoog de passantenhaven in Opmeer te bereiken. Ook is het rondje Rustenburg-Verlaat voor hogere boten te gebruiken.