Kom weer naar het Zuiderzeemuseum!
Kom weer naar het Zuiderzeemuseum! (Foto: Zuiderzeemuseum)

Zuiderzeemuseum weer open

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum gaat vrijdag 21 mei eindelijk weer open voor bezoekers. Vanaf heden is het mogelijk een datum en starttijd te reserveren via www.zuiderzeemuseum.nl. Het binnenmuseum blijft wel gesloten.

Het museum volgt hierbij de stappen uit het openingsplan van het kabinet. Stephan Warnik, directeur van het Zuiderzeemuseum, is zeer verheugd over de heropening: “Achter de schermen zijn we de afgelopen maanden hard bezig geweest om het museum gereed te maken voor dit moment. Vijftien kunstenaars hebben prachtige kunstwerken gemaakt, geïnspireerd op bekende Nederlandse iconen, zoals kaas, klompen en Hollandse luchten. We willen die graag aan onze bezoeker tonen. Uiteraard hebben we het geluk dat we een openluchtmuseum hebben dat ruimte biedt en zijn we ervan overtuigd de bezoekers een mooi, ontspannen en veilig dagje uit te kunnen bieden.”

De heropening maakt deel uit van het vijfstappen openingsplan van het kabinet, dat verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei. Dit betekent concreet dat het Zuiderzeemuseum ervoor kiest zijn deuren op vrijdag 21 mei te openen, zodat het coronaprotocol volledig in werking kan worden gezet. Vorig jaar heeft het museum al bewezen dat het de veiligheid en gezondheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers kan waarborgen. Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt, ook wie al gevaccineerd is: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten.

Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek een online ticket aan te schaffen met persoonlijke starttijd. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per tijdslot. Reserveer dus snel een online ticket.


Afbeelding