De bibliotheken zijn weer open vanaf donderdag 20 mei.
De bibliotheken zijn weer open vanaf donderdag 20 mei. (Foto: archief)

Westfriese Bibliotheken weer open

REGIO - Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheken weer open. Zelf je boeken uitzoeken, gebruikmaken van de leestafel en deelnemen aan coronaveilige activiteiten op het gebied van taal, cultuur en digitale vaardigheden bij de Westfriese Bibliotheken is weer mogelijk.

DigiLAB en Voorleespret

Het aantal bezoekers dat is toegestaan met de coronamaatregelen wordt gereguleerd door het gebruik van winkelmandjes. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden nodig. Jeugd kan meedoen aan de DigiLAB activiteiten, (groot)ouders kunnen met hun ukkie komen genieten van Voorleespret in de Bieb. De computercursussen Klik & Tik zijn weer gestart, evenals de Formulierenbrigades in de bibliotheken Hoogkarspel en De Goorn. Scholieren en studenten kunnen een studieplek reserveren in de vernieuwde Bibliotheek Stede Broec. Kijk op de website voor meer mogelijkheden bij de bibliotheek. Voor sommige activiteiten is er inmiddels al een wachtlijst.

Heropening

Naast de heropening blijven de Westfriese Bibliotheken doorgaan met de BestelBieb (haal een boekentas af of laat deze thuis bezorgen) en online activiteiten, zoals Werk aan je Toekomst (voor iedereen die (ander) werk zoekt) en Koffie met Kunst. Er staan ook nog online ontmoetingen met schrijvers op het programma: Raoul de Jong, Anne van den Dool, Eva Vriend en Wim Daniƫls.


Let op: de openingstijden vanaf 20 mei kunnen afwijken van de tijden die de afgelopen periode van toepassing waren op de afhaalbieb.

Meer informatie via: westfriesebibliotheken.nl/welkomterug.