December is oliebollenmaand.
December is oliebollenmaand. Foto: Archief

Waar haal je de lekkerste oliebollen?

Algemeen

SED-GEMEENTEN - Zo aan het eind van het jaar vinden ze altijd gretig aftrek: oliebollen. En niet alleen op oudejaarsdag, maar eigenlijk de hele decembermaand. Waar kun je de allerlekkerste halen in Enkhuizen, Drechterland en Stede Broec? Wij hebben een overzichtje gemaakt zodat je weet waar je terecht kunt als je trek hebt in een heerlijke oliebol!

- In Enkhuizen is dat de Enkhuizer Oudhollandse oliebollenkraam die sinds jaar en dag rond deze tijd van het jaar te vinden is naast de Albert Heyn aan de Westerstraat, bij het parkplein. Elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

- In Hoogkarspel zorgt gebakkraam Raadhuisplein als vanouds voor de oliebollen. Van dinsdag tot en met zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten.

- In Grootebroek is dat Rickwelman oliebollen specialiteiten bij de Dekamarkt.

- In Oosterblokker is dat Blokker’s Gebakkraam, bij Intratuin aan de Noorderdracht 20a in Oosterblokker. Elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Naast de oliebollenkraam kun je aan het eind van het jaar voor de lekkerste oliebollen en appelflappen uiteraard ook bij de warme bakkers terecht.

Heb je zelf nog een adresje waar je zelf je oliebollenhonger gaat stillen en die wij echt moéten vermelden? Laat het weten via de mail aan de redactie.

Afbeelding