Deel van de uitbundig versierde flat aan de Asterstraat in Enkhuizen.
Deel van de uitbundig versierde flat aan de Asterstraat in Enkhuizen. (Foto: Irma Kok)

Flat in Asterstraat spant de kroon met uitbundige kerstverlichting

ENKHUIZEN - De sfeervolle verlichting in de Asterstraat in Enkhuizen doet iedereen even omkijken. Komend vanaf de randweg richting de stad kan niemand de kerstverlichting ontgaan. 

Irma Kok, penningmeester van het bestuur van de Asterstraatflat, vertelt hoe de flat aan de Asterstraat zo mooi is uitgelicht: "Tijdens onze vergadering had ik het voorstel om de hele flat met lichtjes te versieren. Er waren al een aantal mensen die al verlichting hadden, maar veel mensen nog niet. We zijn langs de deuren gegaan om te vragen of iedereen wilde meedoen. Sommigen hadden wel zo hun aarzelingen, maar toen we aangaven dat alles verzorgd zou worden, deden ook zij mee. Mijn man heeft bij iedereen die nog geen verlichting had de lichtjes opgehangen. Nu vindt iedereen het geweldig mooi staan."

Zelfs de twee appartementen die leeg staan zijn versierd met lichtjes.

Saamhorigheid

In de Asterstraatflat doet iedereen zijn best om er wat van te maken. De sociale saamhorigheid is groot, zegt Irma. Ook in deze coronaperiode. "We hebben een lief en leed pot en iedere bewoner krijgt een bloemetje met zijn of haar verjaardag en bij ziekte. Verder organiseren wij regelmatig leuke dingen, zo zouden wij in april een rommelmarkt houden, maar dit is door corona niet door gegaan. Wel hebben wij in september nog een bingo met barbecue kunnen organiseren op het grasveld voor de flat, dat was echt heel geslaagd. We zouden onlangs een spelletjesmiddag houden met na afloop stamppot eten, maar ook dit kon niet doorgaan door de corona pandemie."

Kerstverrassing

In december volgt een verrassing voor de bewoners, van wie de oudste 91 jaar is. "Dit willen we doen in gedeeltes, flat voor flat met tijdschema's."



Uitbundig versierde flat in de Asterstraat.