Een nieuwe vaccinatielocatie in Hem.
Een nieuwe vaccinatielocatie in Hem. (Foto: GGD)

GGD schroeft capaciteit testen en vaccineren op

REGIO - Met het openen van een vaccinatielocatie in Hem en een tijdelijke testlocatie in Wervershoof verruimt GGD Hollands Noorden de capaciteit om te testen en te vaccineren.

In samenwerking met de betrokken gemeenten zijn twee onderkomens gevonden, die de capaciteitsuitbreiding van de GGD-taken mogelijk maken. De tennishal STEBO aan de Torenweg 44 in Hem wordt omgebouwd tot vaccinatielocatie. Daarmee wordt een betere dekking van de regio Westfriesland gerealiseerd voor het vaccineren tegen corona. De nieuwe vaccinatielocatie gaat op maandag 13 december open.

De nieuwe vaccinatielocatie krijgt de beschikking over zes tot acht vaccinatielijnen en kan daarmee rond de 1.750 bezoekers per dag aan. Naar verwachting blijft de locatie voor langere tijd operationeel.

Extra testlocatie

Ook komt er in Westfriesland een extra testlocatie. Om de druk op de testlocatie in Hoorn/Zwaag op te vangen, opent GGD Hollands Noorden deze week een tijdelijke testlocatie in Wervershoof. In het bedrijfspand van Verdonk Broccoli aan de Liederik 3 wordt een tijdelijke testlocatie ingericht, die naar verwachting een maand in gebruik is. De testlocatie in Wervershoof wordt een walk trough, dus niet een testplek waar mensen in de auto blijven zitten voor een test.

Boosterprik voor corona

Een boosterprik voor corona kan uitsluitend op afspraak worden gegeven. GGD Hollands Noorden werkt hiervoor niet met vrije inloop (zonder afspraak). 

Een boosterprik wordt gegeven als het geboortejaar aan de beurt is. Een uitnodiging hiervoor rolt op dat moment in de brievenbus. Ook in de media wordt aangekondigd wanneer een bepaald geboortejaar aan de beurt is. Zie voor meer informatie de website van de ggd: ggdhollandsnoorden.nl.