Zuiderkerk, altijd sfeervol.
Zuiderkerk, altijd sfeervol. (Foto: Aangeleverd)

Deze dagen in en om de Zuiderkerk

ENKHUIZEN - De jaarlijkse dienst van Lessons & Carols in de Zuiderkerk, die vorig jaar kwam te vervallen, kan dit jaar doorgaan. Op zondag 19 december om 15.30 uur vindt de dienst plaats in de Zuiderkerk met de Martinus Cantorij. 

Het Festival van Lezingen en Carols is een Engelse traditie, ontstaan in 1880 en is vooral bekend geworden door de beroemde uitvoering door het Kings’ College Choir in Cambridge. Tussen het begin met Once in royal Davids’ city en het eind met Hark the herald angels sing kan geluisterd worden naar Carols van oud naar modern en van gedragen naar swingend.

Er zijn - zoals in alle diensten - slechts 60 plaatsen beschikbaar. Aanmelden via plaats@pgenkhuizen.nl onder vermelding van Lessons&Carols en het gewenste aantal plaatsen. Vol is vol; ontvangt u geen reactie, dan kunt u ervan uit gaan dat u welkom bent.

Advent en kerstnacht

De adventsdiensten op zondag 12 en 19 december beginnen 's morgens om 10.00 uur. De Kerstmorgendienst op 25 december start om 10.30 uur en de zondagmorgendienst van 26 december begint om 10.00 uur. Voor de Kerstmorgendienst geldt hetzelfde als voor de Lessons&Carols: vooraf aanmelden via plaats@pgenkhuizen.nl. De Kerstnachtdienst van 24 december en de Oudejaarsavonddienst zijn alleen via kerkomroep.nl te volgen. Alle diensten in de Zuiderkerk zijn ook voor ieder te zien en horen via: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10703.

Afbeelding
Afbeelding