Uitwisseling op 25 oktober.
Uitwisseling op 25 oktober. (Foto: Pixabay)

Drechterland Derby Schaak

DRECHTERLAND - Traditiegetrouw spelen de Drechterlandse schaakverenigingen Degoschalm/Revanche en Torenhoog jaarlijks een uitwisseling tegen elkaar. Dit jaar gaat dat voor de dertiende maal gebeuren: maandagavond 25 oktober verricht burgemeester Pijl op het eerste bord de openingszet.

Voorgaande jaren is De Drechterland Derby in het gemeentehuis gespeeld en dat waren succesvolle evenementen. Ed Hornick van Torenhoog: "Het voorstel van de burgemeester om deze confrontatie hier jaarlijks te prolongeren houden beide schaakclubs graag in stand. Wederom zet de burgervader op het eerste bord de openingszet. Hoe zal hij openen? We weten dat onze burgemeester Pijl-snel is dus deze handeling kan nooit lang duren."

Demonstratiebord

In de hal van het gemeentehuis zijn de schaakclubs aanwezig met 12 schaakborden, een demonstratiebord en een tuinspel van 90 x 90 cm. Met opzet is gekozen voor maandagavond 25 oktober omdat er dan raadsvergadering is. Ed: "De raadsvergadering is uiteraard openbaar en het aanwezige publiek is van harte welkom om deze wedstrijd van nabij te komen aanschouwen."

Zowel Degoschalm/Revanche als Torenhoog zijn - zoals de meeste schaakverenigingen in West-Friesland - op zoek naar uitbreiding van hun ledental.

Locatie: gemeentehuis, Raadhuisplein, Hoogkarspel.