De Global Goals-vlag wordt gehesen.
De Global Goals-vlag wordt gehesen. (Foto: aangeleverd)

WerkSaam Global Goals regio Westfriesland

REGIO - WerkSaam is officieel Global Goals regio voor Westfriesland. Dat betekent dat het bedrijf namens de zeven Westfriese gemeenten zijn aangesloten op het programma Gemeenten4GlobalGoals van VNG International.

De Verenigde Naties hebben de Global Goals -duurzame ontwikkeldoelen- opgesteld. Alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties tekenden hiervoor. Zij maken zich hard om bij te dragen aan zeventien mondiale doelen die bijdragen aan duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. Als iedereen daaraan werkt, dragen iedereen bij om van de wereld een betere plek te maken.

Samen

WerkSaam vindt het belangrijk om, als uitvoerder van de Participatiewet, betekenisvolle stappen te maken op de Global Goals agenda. WerkSaam staat voor een duurzame, inclusieve samenleving. Wij dragen dit actief uit en stimuleren onze klanten, partners en opdrachtgevers om zich in te zetten voor een inclusieve maatschappij. We werken bewust samen met bedrijven die die doelstellingen onderschrijven. WerkSaam stimuleert en activeert werkgevers in Westfriesland om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving. Dit doen we samen met het WerkgeversServicepunt NHN en met bijvoorbeeld MVO NHN.

Welke Global Goals?

Namens de zeven Westfriese gemeenten dragen wij actief bij aan zeven van de zeventien doelen:

geen armoede

geen honger

goede gezondheid en welzijn

eerlijk werk, economische groei

ongelijkheid verminderen

verantwoorde consumptie en productie

partnerschap om doelstellingen te bereiken

Ook zelfstandige gemeenten kunnen zich aanmelden als Global Goal gemeente. In Westfriesland is de gemeente Hoorn aangesloten. WerkSaam is een samenwerkingsverband van zeven Westfriese gemeenten en staat voor werk, ontwikkeling en inkomen. Zij levert maatwerk op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning, samen met werkgevers en partners. Wij geloven dat werken loont en gaan ervoor dat iedereen meedoet. Meer informatie is te vinden op www.werksaamwf.nl.