Tijdens 60-jarig huwelijksdag de felicitaties van burgemeester Wortelboer.
Tijdens 60-jarig huwelijksdag de felicitaties van burgemeester Wortelboer. (Foto: Bas Hoekstra)

‘Als we een feest geven, willen we dansen’

Algemeen

BOVENKARSPEL - Kitty (77) en Theo (79) Hufnagel waren woensdag 10 november 60 jaar getrouwd. Een feest om te vieren. Dat zeker, maar toch pakten ze het klein aan, naar eigen zeggen. ‘s Avonds met alle kinderen en kleinkinderen samen is dat toch nog altijd 21 in totaal. “En ‘s morgens gaan we gezellig met een groepje mensen van de woongemeenschap een kopje koffie drinken.”

‘De accordeonles was een opwelling, de verkering niet’

Kitty Hufnagel: “Als we een feest geven, willen we dansen. Dat gaat nu niet omdat mijn man vier weken geleden een nieuwe heup heeft gekregen.” 

Hun 50-jarige huwelijksdag vierden zij nog in café De Paus in Lutjebroek. Kitty Hoefnagel: “Daar dansten we volop.” 

Tiener verliefdheid

De heer en mevrouw Hufnagel leerden elkaar kennen toen ze tieners waren. “Ik kreeg accordeonles van zijn zus. Die accordeonles was een opwelling, de verkering niet.” Eerst ging er nog een reisje naar Luxemburg met de muziekvereniging aan vooraf voordat ze later, op vijftien- en zeventienjarige leeftijd verkering kregen. “Op de kermis zagen we elkaar weer.” 

Burgemeester Wortelboer

Inmiddels is het ruim 60 jaar later en woont het echtpaar met veel genoegen in Stedeborgh waar burgemeester Ronald Wortelboer hen feliciteerde met hun diamanten huwelijk.