Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen treedt op in de Westerkerk.
Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen treedt op in de Westerkerk. (Foto: KSM Enkhuizen)

KSM Enkhuizen geeft weer concerten

Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen gaat weer concerten verzorgen: Op zaterdag 20 november en zondag 21 november a.s. treedt het orkest voor het voetlicht in de Westerkerk in Enkhuizen onder het motto ´Lets Go!´

Sinds de zomervakantie wordt er gerepeteerd om twee volwaardige concerten te verzorgen. Bij deze concerten wordt ook meegewerkt door The Generations. Eerder dit jaar, toen samen musiceren niet mogelijk was, werd door de muzikanten van deze band en alle muzikanten van het Enkhuizer harmonieorkest een nummer individueel ingespeeld en later samengevoegd tot één geheel. Op deze manier beleefde ‘The Road is calling’ op Youtube zijn wereldpremière. Op 20 en 21 november zal dit nummer ook worden uitgevoerd. Het KSM speelt verder o.a. Prince of Egypt, Formula 1 Theme, Sinbad en Cotton Ferry Expedition, waarbij de muzikale leiding weer in vertrouwde handen is van Henk Ummels. The Generations speelt ook enkele nummers zonder het orkest. Op zaterdagavond is de aanvang om 20.00 uur en zondagmiddag om 15.00 uur.

Bij de ingang van de kerk wordt de CoronaCheck-app (QR-code plus identiteitsbewijs) gecontroleerd bij bezoekers én orkestleden. Daarom is de kerk drie kwartier voor aanvang al geopend voor de bezoekers. In de kerk mogen maximaal 1000 bezoekers, maar slechts de helft van die capaciteit zal worden benut, waardoor er voor iedereen voldoende ruimte zal zijn. De entree voor dit concert, met een gevarieerd programma in de bijzondere entourage van de Westerkerk, kost slechts € 10,00. Tickets zijn in de voorverkoop bij ´De Meiden van de Wit´, Westerstraat 60 in Enkhuizenof via www.ksmenkhuizen.nl. Ook bij de leden van het KSM kunnen tickets worden besteld.

Ondertussen werken de leden van het KSM ook weer aan een nieuwe editie van de Musical Movements-concertreeks. Musical Movements ´Silverscreen´ zal op 18 en 19 maart 2022 worden uitgevoerd in de Westerkerk. Daarover later meer!

Lezersactie

Onder de lezers van De Drom worden voor 20 en 21 november 3 x 2 kaartjes verloot. Lezers kunnen aangeven waarom ze vinden, dat een iemand in aanmerking zou moeten komen voor twee gratis kaartjes. Een mail sturen kan naar tickets@ksmenkhuizen.nlIn het mailtje wel even uitleggen wat de reden is van het verzoek en om welke dag het gaat. De winnaars krijgen via de mail bericht.