Sinterklaas heeft er weer veel zin in.
Sinterklaas heeft er weer veel zin in. (Foto: archief)

Sinterklaas intocht Enkhuizen & Bovenkarspel

REGIO - Zaterdag 13 november komt Sinterklaas in Enkhuizen aan. Een dag later, zondag 14 november, wordt hij in Bovenkarspel verwacht.

Zaterdag kunnen kinderen vanaf 13.00 uur op de uitkijk staan aan de Dijk in Enkhuizen, waar hij rond 13.30 uur verwacht ter hoogte van Het Snouck van Loossen Huis. Vervolgens is er vanaf 14.00 uur een feestelijke, vrolijke optocht door de binnenstad van Enkhuizen vanaf de Dijk via Bagijnenstraat, Westerstraat, Breedstraat met als eindpunt het stadhuis rond 15.30 uur. Dat wordt vast een mooi kinderfeest met heel veel blije snoetjes. Alle kinderen zijn uitgenodigd om Sinterklaas te verwelkomen.

Bovenkarspel

Zondag wordt Sinterklaas rond 13.30 uur verwacht bij molen Ceres in Bovenkarspel. Vanaf 13.00 uur zullen enkele vooruitgestuurde pieten en burgemeester Wortelboer naar Sinterklaas uitkijken, onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Crescendo. Na een kort officieel moment zal de Sint een vaartocht door de waterwegen van Bovenkarspel én Grootebroek doen. Zie voor vaarroute: www.intochtdekolk.nl.