Leef! Met MS

REGIO - Voor wie in het voorjaar van 2022 serieus aan de slag wil met zijn eigen leefstijl en met MS start deze week een inschrijvingsronde bij het nationaal MS fonds.

Donderdag 9 september startte de eerste groep van 100 mensen met MS aan het onlineprogramma 'Leef! met MS'. Twee jaar lang ervaren de deelnemers - onder professionele begeleiding - of anders eten, bewegen, ontspannen en slapen bijdraagt aan een betere kwaliteit van hun dagelijks leven met MS.

Er zijn aanwijzingen dat mensen met Multiple Sclerose (MS) door hun leefstijl aan te passen een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun MS-klachten. Om die reden ontwikkelde het Nationaal MS Fonds samen met Voeding Leeft het online leefstijlprogramma ‘Leef! met MS'. Deelnemers die anders gingen eten, voelen zich fitter, hadden minder last van fysieke klachten en waren minder vermoeid. Het huidige programma is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen MS en leefstijl. 

Het Amsterdam UMC volgt de deelnemers op de voet en verwerkt de resultaten in het wetenschappelijke onderzoek LIMS. Nog dit jaar starten drie groepen van 100 deelnemers, in 2022 worden 600 mensen met MS begeleid. Leef! met MS Binnen het MS-leefstijlprogramma staan vier pijlers centraal: voeding, bewegen, slaap en ontspanning.