Mediators Ben van Wijk en Paula de Vries.
Mediators Ben van Wijk en Paula de Vries. Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Week van de scheiding

Uit onderzoek blijkt dat ex-partners die in goed overleg financiële afspraken maken over het algemeen met een beter gevoel terugkijken op de afwikkeling van de scheiding. Zij zijn tevredener over de gemaakte financiële afspraken en hun financiële en emotionele situatie na de scheiding én hebben het gevoel dat ze beter uit de scheiding zijn gekomen dan ex-partners die de scheiding via de rechter hebben laten regelen.

Deskundige begeleiding is hierbij van belang. Zodat je weet wat je rechten en plichten zijn. Alleen dan kun je een weloverwogen beslissing nemen. De huidige krapte op de woningmarkt, zowel bij koop- als huurwoningen, is een groot probleem voor stellen die willen scheiden. Op dit moment is het zo dat zij vaak noodgedwongen in één huis moeten blijven wonen. Hoewel de relatie dan al wel beëindigd is, wachten mensen vaak met het regelen van de scheiding totdat een van beide de woning gaat verlaten. Ons advies is om dit juist niet te doen. Ook al weet je niet pecies hoe de toekomst er uit gaat zien, maak wel alvast goede afspraken hierover. De ervaring leert dat hoe langer mensen samen in een woning wonen terwijl de relatie beëindigd is, hoe lastiger het wordt. Juist daarom is het van belang alle afspraken al vast te leggen. Wanneer ieder weet waar hij aan toe is geeft dat rust. Naast de praktische, financiële kant zijn wij er ook in gespecialiseerd om u te begeleiden bij het vormgeven van het ouderschap na de scheiding. Wij hebben uitgebreide ervaring met het opstellen van ouderschapsplannen. Wij helpen afspraken te maken die passen bij jullie situatie en bij de opgroeifase van jullie kinderen. Daarnaast bieden wij extra begeleiding aan uw kind. U kunt bij ons altijd terecht voor vrijblijvend een gratis advies.

Ben van Wijk - Paula de Vries, MfN registermediator-Familiemediator. Tel: 06-133 732 84 / 06 518 995 55, info@debrug-mediation.nl, www.debrug-mediation.nl