28 september eerste Alzheimer Café van dit seizoen in Enkhuizen
28 september eerste Alzheimer Café van dit seizoen in Enkhuizen (Foto: aangeleverd)

Westfriese Alzheimer cafés openen hun deuren

REGIO - De Westfriese Alzheimer Cafés gaan weer van start! Alzheimer Nederland is ontzettend blij dat het weer kan. Natuurlijk houdt elk Café zich aan de coronavoorschriften, waaronder de anderhalve meter afstand. Op deze manier kunnen belangstellenden het Alzheimer Café veilig bezoeken.

De eerstvolgende bijeenkomst is die van het Alzheimer Café Medemblik, locatie Opmeer op maandag 13 september. Er is gekozen voor een voor deze tijd toepasselijk thema, namelijk ‘Ervaringen met dementie in coronatijd: een traject vol overgangen en aanpassing.’ Onder leiding van een ervaren gespreksleider kunnen bezoekers hierover met elkaar in gesprek gaan en hun gedachten en ervaringen uitwisselen. Het Café wordt gehouden in De Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Opmeer. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met een kopje koffie. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Voor aanmelding informatie: Angelique Vlaar, telefoon 06 3020 2073.

Alzheimer Café Hoorn

Het Alzheimer Café Hoorn is de afgelopen anderhalf jaar doorgegaan op een digitale manier. De gemaakte video-opnames zijn een steun in de rug geweest voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Maar niets is beter dan weer echt bij elkaar zijn. Gelukkig is dat weer mogelijk. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 15 september. Het thema is: Bang, boos, blij en bedroefd. Hoe is dat voor mij? De wereld van dementie kan soms wonderlijk zijn. Hoe blijven we elkaar dan toch begrijpen? Bezoekers krijgen tips en adviezen. Het Café wordt gehouden in Lindendael, Koepoortsweg 35 te Hoorn. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol = vol. Voor meer informatie: Elly Buter, elly.buter@zwopleidingen.nl.

Alzheimer Café Enkhuizen 

Het Alzheimer Café Enkhuizen opent op 28 september weer haar deuren. Op deze eerste bijeenkomst kunnen bezoekers met elkaar in gesprek gaan over de afgelopen periode. Het thema van de avond is dan ook: ‘Ervaringen in corona tijd'. Het Café wordt gehouden in woonzorgcentrum Herfstzon, Ingang Kwakerspad te Enkhuizen. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol = vol. Voor meer informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562563. Mochten er door het coronavirus wijzingen plaatsvinden dan wordt dit gemeld op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland . Hier is ook meer informatie te vinden.