Het verkooppaviljoen dat zonder toestemming is geplaatst moet weg.
Het verkooppaviljoen dat zonder toestemming is geplaatst moet weg. (Foto: Rodi Media)

Informatietent Droomparken op last van burgemeester gesloten

ENKHUIZEN - Waarnemend burgemeester Dorus Luyckx heeft donderdagmiddag 4 maart opdracht gegeven om de informatietent van Droomparken te laten ontruimen en verzegelen. Droomparken heeft een preventieve last onder dwangsom gekregen waarin staat dat zij geen gebruik mogen maken van de informatietent.

Eerder was al besloten dat de tent, een uit de kluiten gewassen ontvangstruimte, afgebroken moet worden. Handhavers waren donderdagmiddag ter plaatse en troffen een lopende verkoop aan waar alcohol werd geschonken en de coronamaatregelen niet gehandhaafd werden. Het terrein werd direct afgesloten.

Tenst moet snel weg

Vrijdag is de informatietent verzegeld. Gemeente Enkhuizen is voornemens de dwangsom op te leggen. De informatietent was velen een doorn in het oog omdat er geen vergunning voor was afgegeven. Droomparken had wel een vergunning aangevraagd, maar vóór de vergunningverstrekking het ontvangstgebouw al neergezet aan de oevers van het IJsselmeer.

Aantasting zichtlijnen

Het presentatiegebouw staat midden in het zicht van het Buitenmuseum waarmee de veelbesproken zichtlijnen zijn aagetast. Juist over die zichtlijnen, vanaf het IJsselmeer op Enkhuizen en andersom, is veel te doen.

Transformatie: Van Enkhuizerzand tot Droomparken Enkhuizer Strand

Directeur Andries Bruil van Droompark met wethouder Erik Struijlaart tijdens de formele opening van Droomparken juni 2020.