Vanaf dinsdag 16 maart weer zwemles.
Vanaf dinsdag 16 maart weer zwemles. (Foto: archief)

Zwemlessen in Recreatiebad Enkhuizerzand: 'We staan te trappelen'

ENKHUIZEN - Recreatiebad Enkhuizerzand bereidt zich voor op de heropening op 16 maart. Het kabinet kondigde maandagavond aan dat de zwembaden voor zwemles in binnenbaden weer open mogen. "Het ligt al te lang stil", zegt Ton Boogaard, directeur recreatiebad Enkhuizerzand.

Is het zwembad straks op temperatuur?

Het kabinet spreekt niet echt over versoepelingen, maar over aanpassingen op het huidige beleid. Het maakt Ton Boogaard, directeur van recreatiebad Enkhuizerzand niet uit hoe het genoemd wordt: hij is heel blij met de opening. "Het team staat te trappelen om weer te beginnen. We hebben er veel zin in!" Het verbod op zwemlessen voor kinderen is al langer een punt van zorg. Het is riskant dat hierin een achterand ontstaat vanwege het verdrinkingsgevaar. Vanuit de sector werd al langer gevraagd om de zwemlessen weer te mogen opstarten. Boogaard vindt het herstarten van de zwemlessen voor kinderen tot twaalf jaar een logisch vervolg op het opengaan van de basisscholen enkele weken geleden: "In het zwembad kun je heel goed de anderhalve maatregel hanteren. We zijn een doorstroomlocatie, waar mensen in beweging zijn en niet stilstaan."

Protocol Verantwoord zwemmen

De lessen worden weer opgestart vervolgenst inachting neming van de maatregelen die al golden, zegt Boogaard. "We gebruiken dezelfde protocollen die we eerder ook hanteerden en dat ging heel goed. Ouders mogen bijvoorbeeld niet binnen kijken en we hebben looproutes, maar we gaan er weer zorg voor dragen dat het allemaal prettig verloopt."

Opwarmen

Het zwembad heeft normaalgesproken een water temperatuur van 28 graden. De baden zijn nog altijd vol water, maar de klimaatbeheersing is teruggeschroefd sinds de zwembaden in december dicht gingen. Boogaard: "De verwarming staat al die tijd op een laag pitje, want het is wel gemeenschapgeld waar je het over hebt. Eén of twee dagen van te voren zetten we de thermosstaat weer aan zodat de temperatuur weer helemaal goed is als de zwemlessen weer beginnen."

De baden mogen alleen open voor zwemles. Recreatief zwemmen of zwemmen voor doelgroepen mag voorlopig nog niet. Vragen over zwemles? De receptie is op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur bereikbaar via 0228 323173.

Afbeelding